Köpvillkor

Allmänt

Fritzell & Co AB (nedan kallat Fritzell) säljer varor via Internet till privatpersoner och företag i Sverige.

Kunduppgifter

För att kunna handla hos oss måste Du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Genomförd beställning innebär att Du samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister. För att handla hos oss skall Du vara myndig.

Vi behöver Din e-postadress för att kunna skicka en orderbekräftelse och för att meddela Dig eventuella leveransförseningar eller om någon del av Din beställning inte kan levereras.

De personuppgifter Du lämnar till oss används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och annat som syftar till att vår tjänst skall fungera så bra som möjligt. Vi garanterar dock att ingen annan än vi använder uppgifterna för marknadsföring.

Fritzell ansvarar under svensk lag för hanteringen av personuppgifter och Du kan kontakta Fritzell för ändring av personuppgifter eller vid andra frågor avseende personuppgifterna.

Beställning

Varor beställs via Internet på Fritzells hemsida. Om du får problem med beställningen är Du välkommen att skicka e-post till oss. En beställning via Internet är genomförd när Du mottagit en orderbekräftelse från oss.

Priser

Priserna på våra varor anges i svenska kronor SEK. Då endast ett pris anges inkluderar det moms. Momsen är 25 %. Vi förbehåller oss rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.

Betalningsvillkor

Alla beställningar skickas mot faktura. Fakturan skall betalas inom trettio (30) dagar från det att du mottagit din leverans. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta enligt lag (för närvarande gällande referensränta + 8 %) samt påminnelseavgift med för närvarande 50 SEK.

Frakt och leveranser

Fraktavgiften varierar beroende på vad Du beställt och framgår av hemsidan. Vi tar inte ut några fakturerings- eller serviceavgifter. Om något skadas eller försvinner vid en leverans är det avsändaren av försändelsen som är ansvarig för att göra en reklamation till Posten. Fritzell ansvarar inte för det material Du skickar till Fritzell. Du bör göra en backup eller kopior på allt material innan Du skickar det till Fritzell. De beställningar som innehåller fotoprodukter skickas med Posten. Dessa aviseras i första hand via e-post. Avin skickas till den e-postadress som angivits som användarnamn. Om du har råkat ange fel e-postadress kommer det hem en brevavi 14 dagar efter att det första e-mailet har gått ut. Ditt paket ligger kvar i 1 månad, du behöver legitimation för att hämta ut ditt paket.

Ångerrätt/Retur

Ordinarie varor: Du har 14 dagars full returrätt. Vid retur betalar Du bara returportot för returen av varorna till Fritzell. Vid utnyttjande av ångerrätten och vid returer skall Du kontakta oss innan Du skickar tillbaka varorna.

Specialtillverkade varor: Så snart Du har genomfört beställningen av en specialtillverkad vara påbörjas tillverkningen av Din vara. Eftersom den beställda varan får en tydlig personlig prägel med Ditt namn eller Dina bilder kan Du inte ångra eller avbeställa Din beställning.